Usein kysyttyä

 
 
1Millaisia katalysaattoreita ostette?

Ostamme oikeastaan kaikenlaisia katalysaattoreita, mutta tässä hieman tarkempi listaus ostamistamme katalysaattoreista:

Henkilöauton katalysaattorit

Henkilöauton katalysaattorit koostuvat metallisesta kuoresta ja keraamisesta tai rautaisesta sisuksesta. Katalysaattorin arvokas osa on sisus joka sisältää arvometalleja, kuten Platinaa, Palladiumia ja Rhodiumia. Auton katalysaattorit ostamme katalysaattorikirjastomme avulla. Kirjastoon kerätyn tiedon avulla ostamme katalysaattorit sen hetkistä arvometallien kurssia vastaavaan hintaan. Huomioithan kuitenkin, että ostamme vain alkuperäiskatalysaattoreita jälkiasennetut varaosakatalysaattorit otamme vastaan, niistä emme hyvitä.

Dieselautojen DPF- eli hiukkassuodattimet

Nykyaikasissa diesel autoissa käytetään katalysaattorin lisäksi DPF- eli hiukkassuodattimia. Hiukkassuodattimet ovat rakenteeltaan samanlaisia kuin tavalliset katalysaattorit. Myös niiden sisus on katalysaattoreiden tapaan arvokas. Kuorelliset hiukkassuodattimet tunnistamme samaan tapaan kirjastomme avulla.

Katalysaattoreiden ja hiukkassuodattimien irtosisukset

Ostamme myös katalysaattoreiden ja hiukkassuodattimien sisuksia eli ns. "tiiliä". Näiden tapauksessa joudumme kuitenkin analysoimaan sisuksen arvometallipitoisuudet tapauskohtaisesti. Analyysi tapahtuu erittäin tarkalla ja nopealla XRF-analysaattorilla. Tällä hetkellä pystymme tarjoamaan analyysin odottaessa Jyväskylän toimipisteellämme. Muiden pisteiden osalta sisukset lähetetään Analysoitavaksi ja maksu suoritetaan tilille heti analyysin valmistuttua.

Raskaanliikenteen katalysaattorit

Raskaan liikenteen ajoneuvoissa, kuten kuorma-autoissa ja traktoreissa käytetään nykyään katalysaattoreita henkilöautojen tapaan. Myös nämä katalysaattorit sisältävät jonkin verran arvometalleja. Kuitenkin kokoonsa nähden raskaanliikenteen kateissa on suhteessa vähemmän arvometalleja, joten usein nämä eivät ole kovinkaan arvokkaita. Raskaanliikenteen katalysaattorit avaamme sekä analysoimme aina erikseen ja maksamme sisällöstä analyysin mukaisen käyvän hinnan.

Teollisuuskatalysaattorit

Myös teollisuudessa ja erilaisilla polttolaitoksilla käytetään katalysaattoreita. Ostamme myös erilaisia teollisuuskatalysaattoreita ja maksamme analyysin jälkeen käyvän hinnan katalysaattorin arvometallipitoisuuksia mukaan.
2Miksi katalysaattorit ovat niin arvokkaita ja mitä niistä kerätään?
Katalysaattoreiden arvo perustuu niiden sisältämiin kolmeen arvometalliin: Palladiumiin, Platinaan ja Rhodiumiin. Jokainen näistä metalleista on luonnossa harvinaista ja siksi arvokasta. Katalysaattoreiden kierrättäminen on myös ympäristöteko, koska yhden katalysaattorin sisältämän metallimäärän hankkimiseen louhimalla saatetaan joutua louhimaan jopa yli tonni maata.
3Miten katalysaattorin hinta määräytyy?
Meille ostamiemme katalysaattoreiden hinta perustuu mitattuun tietoon. Olemme toimintamme alusta lähtien avanneet ja analysoineet ostamamme katalysaattorit, niin että tiedämme kuinka paljon minkäkin mallinen katalysaattori sisältää eri Platinaa, Palladiumia ja Rhodiumia. Tämän tiedon katalysaattorikirjastomme yhdistää arvometallien maailmanmarkkina hintoihin ja tästä muodostuu katalysaattorin ostohinta, joka muuttuu automaattisesti markkinahintojen mukana.
4Minulla on katalysaattori, jonka haluan myydä. Mitä teen?
Nopeiten saat muutettua katalysaattorisi rahaksi, kun viet sen lähimmälle ostopisteellemme, jonka osaava henkilökunta tunnistaa katalysaattorin sinulle, kertoo tarkan ostohinnan ja maksaa katalysaattorin välittömästi. Kuitenkin voit myös kysyä katalysaattorin hintaa suoraan meiltä esimerkiksi tämän sivuston chatissa, whatsappilla tai sähköpostilla ja toki myös perinteinen soittaminen onnistuu. Hintatiedustelua varten kannattaa jo valmiiksi katsoa katalysaattorista löytyvät mallimerkinnät ja jos mahdollista ottaa katalysaattorista valokuva.
5Minulle on kertynyt tai kertyy jatkuvasti katalysaattoreita, jotka haluan myydä. Miten toimin?
Jos sinulla on varastossa tai kertyy vuodessa reilummin katalysaattoreita, niin suosittelemme että tilaat katalysaattorilaatikon. Laatikoita on tällä hetkellä kahta eri kokoa. Pienempään mahtuu noin 20-30 katalysaattoria ja suurempaan noin 100-120. Katalysaattorilaatikon tilaaminen ja täyden laatikon nouto on sinulle täysin maksutonta. Meille saapuneet täydet katalysaattorilaatikot pyrimme käymään lävitse viimeistään saapumista seuraavana arkipäivänä ja maksamaan katalysaattorit heti tämän jälkeen. Maksun yhteydessä toimitamme sinulle aina hyvityslaskun sekä tarkan raportin myymistäsi katalysaattoreista.
6Haluan päästä jälleen ostajaksenne. Miten se onnistuu?
Mahtavaa! Etsimme jatkuvasti uusia jälleen ostajia ympäri Suomen. Täytä tietosi täältä löytyvään lomakkeeseen, niin olemme yhteydessä sinuun ja kerromme tarkemmin, miten homma toimii. Halutessasi voit myös soittaa suoraan Kallelle jutellaan lisää. Huomioithan että jälleen ostajaksi päästäksesi sinulla tulee olla yritys.
7Mitä myymilleni katalysaattoreille tapahtuu ja miten ne kierrätetään?
Kaikki meille myydyt katalysaattorit toimitetaan Reteko-Kat:in omalle käsittelylaitokselle, jossa kokonaiset katalysaattorit leikataan auki ja katalysaattorin sisällys irrotetaan kuoresta. Tämän jälkeen sisukset pakataan suursäkkeihin ja toimitetaan eteenpäin jälleenkäsittelyyn Saksaan. Siellä sisukset jauhetaan hienoksi jauheeksi, josta erotetaan sulattamalla eri arvometallit uusiokäyttöä varten. Myös tyhjät metallikuoret kerätään talteen ja toimitetaan Retekon kautta Suomalaisen terästeollisuuden raaka-aineeksi. Käytännössä siis koko katalysaattori kierrätetään eikä mitään heitetä hukkaan.